You are currently viewing 4 תוספי וורדפרס מומלצים שגיליתי לאחרונה וכדאי לכם להכיר
Credit: Pixabay

4 תוספי וורדפרס מומלצים שגיליתי לאחרונה וכדאי לכם להכיר

אם אתם מנהלים בלוג או אתר והוא בנוי על וורדפרס אתם בטוח מכירים כמה תוספים (פלאגינים) מעניינים שעוזרים לכם בעבודה השוטפת. העולם של התוספים בוורדפרס הוא כל כך מפותח שאפשר לומר בוודאות שיש תוסף כמעט לכל מה שתרצו לעשות באתר שלכם או כזה שיפתור לכם בעיות שונות שצצות באתר. עם הזמן יצא לי לנהל הרבה אתרים ולהיחשף להמון תוספים שונים והיום החלטתי לתת לכם המלצה על 4 תוספים כאלה שהכרתי לאחרונה.

מראש אני מציין שלא כל התוספים שאני כולל ברשימה הזאת הם תוספים שכולם מכירים, מדובר בתוספים שעזרו לי לפתור בעיות ספציפיות ואולי שווה לכם לשמור (או לזכור) אותם על מנת שהם ישמשו אתכם בעתיד במידה ותצטרכו אותם.

בנוסף חשוב לציין שאני לא ממליץ להתקין כל תוסף שאתם נחשפים אליו, התוספים של וורדפרס יכולים להאט את זמן מהירות האתר שלכם וכמו כן יכולים להוות סוג של סיכון אבטחה שהאקרים יכולים להשתמש בו במידה ויש לכם תוסף ישן, לא מתוחזק שאינכם משתמשים בו ולכן במידה ואינכם משתמשים בתוסף ו/או אין לכם צורך בו עוד מומלץ להסיר אותו. כמו כן לפני שאתם מתקינים תוספים לאתר הוורדפרס שלכם שימו לב לביקורות שיש לגולשים על התוסף, כמה הורידו אותו עד היום והאם יש הערות מיוחדות בפרטים שלו.

עכשיו אחרי כל ההערות המשעממות הנ"ל בואו נתחיל בחלק היותר מעניין של הכתבה. ואלה הם התוספים שאני ממליץ עליהם היום.

תוספי וורדפרס מומלצים
Credit: Pixabay

UpdraftPlus

התוסף הזה יעזור לכם לגבות האתר שלכם. למרות שהרבה שירותי אחסון אתרים אמורים לעשות את העבודה הזאת עבורכם, אין ספק שגיבוי באופן עצמאי של הדאטה באתר שלכם הוא סופר חשוב ולאחרונה קיבלנו לכך חיזוק באירוע שריפה בחוות שרתים גדולה, OVHcloud, בשטרסבורג, במזרח צרפת, שגרם למיליוני אתרי אינטרנט ברחבי העולם להיות מושבתים. החברה אמנם מיד התחילה בתהליך של איחזור המידע והתאוששות מהאירוע ההזוי הזה, אך האתרים שהיו באיחסון שלהם ספגו מכה קשה לעסקים שלהם כאשר האתרים שלהם לא היו באוויר זמן רב ולא היתה להם שום גישה לאתר/לשרת/לגיבוי.

על מנת להימנע ממצב כזה כדאי לכם להיות תלויים בעצמכם ולהוריד את התוסף של גיבוי הדאטה של האתר. לתוסף של UpdraftPlus יש גרסה חינמית טובה מאוד שתאפשר לכם בדיוק את הבסיס שאתם צריכים על מנת לגבות את האתר וכמובן עוד המון אפשרויות נהדרות בגרסת הפרימיום שלהם. ללא ספק מדובר בתוסף חשוב שכדאי לכם לשקול לשלב באתר ולבצע גיבוי שוטף פעם בתקופה באתר שלכם.

WP Downgrade

מדובר בתוסף חינמי שמאפשר לכם לחזור לגרסאות קודמות של וורדפרס. כמו שאתם בטח יודעים לוורדפרס יש פעם בכמה זמן עדכוני ליבה גדולים במיוחד. לעיתים העדכונים הללו לא ישפיעו יותר מדי על האתר שלכם אך לפעמים אחרי שתבצעו את העדכון התמים למראה שהמערכת שלכם מעדכנת אתכם שזמין לביצוע אתם תקבלו חום כשתראו שהעדכון גרם לאתר שלכם להשתבש לחלוטין. הסיבות לקח שהעדכון גרסת וורדפרס יגרום לקריסת אתר יכול לנבוע מסיבות שונות כמו לדוגמה שאחד התוספים שיש לכם באתר אינו מותאם לגרסה החדשה של הוורדפרס , שיש באג בגרסה שאיכשהו לא עלו עליו או כמובן סיבות אחרות אבל בשורה התחתונה עדכנתם את הגרסה של הוורדפרס והאתר שלכם השתבש.

מה שאתם צריכים לעשות במצב הזה זה סוג של רול-בק לגרסה הקודמת של וורדפרס שהייתם בה. חשוב מאוד לציין שאתם צריכים להיות סופר זהירים עם התוסף הזה. אני ממליץ לכם לוודא לפני השימוש בתוסף שיש לכם גיבוי של האתר שביצעתם באופן עצמאי באמצעות תוספים כמו UpdraftPlus או גיבוי של חברות האיחסון שלכם. לאחר שבדקתם שיש לכם גיבוי, תורידו את התוסף WP Downgrade ותקפצו לגרסה הקודמת של וורדפרס שאתם רוצים להגיע אליה, עדיף זאת שהייתם לפני ביצוע העדכון.

Temporary Login Without Password

התוסף החינמי הזה יאפשר לכם לתת גישה ליוזרים באתר באופן זמני. זה תוסף שצריך לתת אותו בצורה מבוקרת מכיוון שלא כדאי לתת לאנשים גישה לאתר מבלי לדעת בצורה חד משמעית שניתן לסמוך עליהם, שלא יבצעו פעולות באתר שיפגעו בכם בצורה מסוימת, אך במידה ומדובר באנשים שאתם סומכים עליהם ואתם רוצים לתת להם גישה זמנית לאתר עם יכולות אדמין זה תוסף נהדר. הקטע המגניב בתוסף הזה שאתם מגדירים מראש לכמה זמן היוזר שלהם יהיה קיים. לאחר שהזמן שהגדרתם פוקע הם לא יוכלו להשתמש ביוזר ולהיכנס לאתר שלכם וככה אתם נמנעים מפרצות אבטחה פוטנציאליות במקרה ששכחתם שנתתם למישהו יוזר לאתר והוא פשוט שומר לעצמו אותו.

Redirection

לעיתים אתם תמצאו את עצמכם מבצעים הפניות שונות לעמודי אינטרנט באתר שלכם. לדומה אם כתובת url  של עמוד באתר השתנתה מסיבה מסוימת צריך לעשות לכתובת הישנה שכבר אינה רלוונטית הפניה 301, שתפנה את הגולש שמגיע לעמוד הישן אל ה-url החדש שאתם רוצים שהוא יגיע אליו. בנוסף לעיתים הגולש מגיע לעמוד שאינו קיים 404 ואתם מעוניינים שגוגל יראה את העמוד הזה בתור עמוד 404 אלא עמוד שיש בו הפניה של 410  משמע עמוד שנעלם ולא יחזור יותר.

התוסף החינמי Redirection מאפשר לכם לזהות עמודי 404 שגולשים מגיעים אליהם באתר שלכם ולבצע הפניה על אותם עמודים. כך אם אתם רואים שהמון גולשים מגיעים אל עמוד ספציפי שכבר לא קיים יותר באתר שלכם אתם יכולים לשים עליו הפניה 301 שתפנה את הגולשים לעמוד אחר באתר או לשים הפניה רלוונטית אחרת במידה וצריך.

אם יש לכם תוספים מומלצים בוורדפרס שאתם אוהבים מוזמנים לכתוב לנו עליהם בתגובות.