You are currently viewing כך נראה הפלפל הכי חריף בעולם שנכנס לספר השיאים של גינס
Credit: Pixabay

כך נראה הפלפל הכי חריף בעולם שנכנס לספר השיאים של גינס

אם אתם אנשים שאוהבים חריף כנראה שאתם הולכים לעוף על הסרטון הבא, שמציג את זן הפלפל החריף ביותר בעולם. אחת התגליות המעניינות ביותר היא הקשר בין עקיצת פלפל לחריפות שלו. במידה ואינכם יודעים, כל הפלפלים נעשים חריפים יותר ויותר כשהם הופכים לאדומים, אבל יש גבול לכמה שהם יכולים להתחמם. לא רק ההרכב הכימי של הפלפלים קובע את חריפותם. פלפל חייב להיות בשל מספיק לפני שהוא יכול להגיע לפוטנציאל החום המרבי שלו, שהוא בערך בן שנתיים.

הסיבה לכך היא שהקפסאיצין (הנותן לפלפלים את החום שלהם) מתגבר עם הבגרות וזו הסיבה שפלפלים אדומים בשלים מגודלים, חריפים יותר מהירוקים הצעירים יותר. הסיבה לכך היא שהתאים בקליפת הפלפל האדום אינם חדירים למים כמו אלה שבקליפת הפלפל הירוק, כך שלוקח יותר זמן עד שהקפסאיצין שלהם משתחרר לאוויר או על הלשון שלך כשאתה חותך אותם.

לא משנה כמה פלפלים חריפים אכלתם בימי חייכם וכמה אתם חושבים שיש לכם סיבולת לחריף, פלפל חריף כמו "הקוצר מקרוליינה" לא אכלתם בחיים שלכם. הפלפל הזה הוא כל כך חריף שבשנת 2013 הפלפל הזה נכנס לספר השיאים של גינס בקטגוריה של הפלפל הכי חריף בעולם.

אז כמה חריף הפלפל הזה?

סתם לדוגמה בואו נגיד שאם משווים את הפלפל הזה לחלפיניו, אשר לכל הדעות נחשב לפלפל יחסית חריף, אז הוא שם אותו בכיס הקטן. בפלפל אחד קטן של הקוצר מקרוליינה יש 600 פלפלים של חלפיניו מבחינת רמת החריפות. פלפל הבנרו שנחשב לפלפל חריף בהחלט מכיל עשירית מכמות החריף שיש בפלפלים הללו, משמע צריך 10 הבנרו כדי להשתוות לקוצר מקרוליינה.

מסתבר שהזן הזה של הפלפלים לא היה קיים מאז ומתמיד, הוא נוצר לאחר תהליך הכלאה ארוך עם זנים אחרים אשר חידדו עוד ועוד את רמת החריפות של הפלפל עד שהגיעו לבסוף לרמה הבלתי הגיונית של הפלפל הזה. אד קרי, האדם שיצר את זן הפלפלים הללו אובססיבי לרמת החריפות והוא מספר שמרוב שהוא אכל אותו הוא כבר פיתח סוג של עמידות לחריף והוא כל הזמן מנסה לשבור את השיא שלו בכל הנוגע לגידול פלפלים ברמת חריפות גבוהה יותר. מוזמנים לצפות בסרטון שמסביר על הפלפל החריף ביותר בעולם ותהליך היצירה שלו.

כתיבת תגובה